Děkuji GAbčo za informace....předám mamce!
Helča
Poprvé jsem podojil automat
-
- Příspěvky: 159
- Registrován: sob 28. úno 2009 23:38:56
Re: Poprvé jsem podojil automat
Ahojky,
automat nemáme v Brandýse, ale jedna moje drahá kolegyňka z práce bdlí v Kralupech nad Vltavou a zásobuje mě mlékem.
Lahve se dají koupit přímo na místě automatů nebo na http://www.toko.cz/index.php?ID=13677
automat nemáme v Brandýse, ale jedna moje drahá kolegyňka z práce bdlí v Kralupech nad Vltavou a zásobuje mě mlékem.
Lahve se dají koupit přímo na místě automatů nebo na http://www.toko.cz/index.php?ID=13677
Re: Poprvé jsem podojil automat
Ahoj Gábi,
maminka se ptá kde jsi takovou hezkou lahev sehnala a jestli by jsi teda třeba 2nepořídila já bych si pro ně přijela!Naši si pro mléko jezdí každý týden ke krávě a nemůžou si ho vynachválit!
Helča
maminka se ptá kde jsi takovou hezkou lahev sehnala a jestli by jsi teda třeba 2nepořídila já bych si pro ně přijela!Naši si pro mléko jezdí každý týden ke krávě a nemůžou si ho vynachválit!
Helča
- allroad
- Příspěvky: 627
- Registrován: stř 11. úno 2009 17:53:44
- Bydliště: Bludov ( okr. Šumperk )
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poprvé jsem podojil automat
Gábi sklenka nemá chybu, kde máte automat ?
-
- Příspěvky: 159
- Registrován: sob 28. úno 2009 23:38:56
Re: Poprvé jsem podojil automat
Ahoj přátelé,
také jsem vyzkoušela mléko z automatu a musím konstatovat, že jeho chuť je opravdu
super.
Není cítit plastem a tak si představuji, že by mělo mléko chutnat.
Pochopitelně nepřevařené
Ještě jsem si v automatu pořídila nádhernou skleněnou flašku na mléko s potiskem kraviček a z ní chutná mléko ještě o chlup lépe
Tak za mně ANO
také jsem vyzkoušela mléko z automatu a musím konstatovat, že jeho chuť je opravdu
super.
Není cítit plastem a tak si představuji, že by mělo mléko chutnat.
Pochopitelně nepřevařené
Ještě jsem si v automatu pořídila nádhernou skleněnou flašku na mléko s potiskem kraviček a z ní chutná mléko ještě o chlup lépe
Tak za mně ANO
- allroad
- Příspěvky: 627
- Registrován: stř 11. úno 2009 17:53:44
- Bydliště: Bludov ( okr. Šumperk )
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poprvé jsem podojil automat
Zkoušel jsem jen jednou a přímo chlazené. Čerstvé nadojené od Milky je sice chutnější, ale tohle mléko mi taky chutnalo .
- Rady
- Příspěvky: 51
- Registrován: úte 29. zář 2009 9:03:01
- Moto: BMW K1200LT/08
- Bydliště: Bánov u Uherského Brodu mob.: 00420 776 043 686
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poprvé jsem podojil automat
Toto mleko kupujeme jen prilezitostne, ale k vuli chuti jej neprevarujeme. Po prevareni totiz ztraci chut a doma pak neni o nej zajem.
Jinak pro prevareni mame jeste z dob socialismu specialni nadobu s dvojitym plastem kde se pres pistalku nalije voda. Kdyz voda zacne varit, tak zacne piskat pistalka a to je jiz mleko prevarene Takto upravime mleko, ktere se nestihne brzy vypit.
Jinak pro prevareni mame jeste z dob socialismu specialni nadobu s dvojitym plastem kde se pres pistalku nalije voda. Kdyz voda zacne varit, tak zacne piskat pistalka a to je jiz mleko prevarene Takto upravime mleko, ktere se nestihne brzy vypit.
BMW K1200Lt ------->> vice zde
- Charlie
- Příspěvky: 3424
- Registrován: úte 27. led 2009 22:55:04
- Moto: BMW R1200GS ADV
Poprvé jsem podojil automat
Přátelé,
dnes jsem poprvé podojil automat na mléko. Chtěl jsem vědět, jestli moje chuťové buňky poznají rozdíl a střeva to ustojí...
Obsluhu automatu jsem po radě několika zkušených starších žen zvládnul bez jediné kapky nazmar.
Pod vlivem mediální masáže a obavy ze zárodků klíšťové encefalitidy, jsem se rozhodl mléko před použitím převařit. No jo, ale jak? Tedy na jakou teplotu a jak dlouho. Pro ty z vás, kdo se budete pouštět do stejného mléčného dobrodružství je zde důležitá informace k pasterizaci:
vysoká pasterizace - 85 stupňů Celsia po dobu 20 sekund
šetrná pasterizace - 72 stupňů Celsia na 15 sekund
Mléko jsem tedy zpracoval, vychladil a vypil.
A moje resume - Nestálo to zato, dál budu kupovat plnotučné mléko v krabici.
Jakou máte zkušenost vy?
Charlie
dnes jsem poprvé podojil automat na mléko. Chtěl jsem vědět, jestli moje chuťové buňky poznají rozdíl a střeva to ustojí...
Obsluhu automatu jsem po radě několika zkušených starších žen zvládnul bez jediné kapky nazmar.
Pod vlivem mediální masáže a obavy ze zárodků klíšťové encefalitidy, jsem se rozhodl mléko před použitím převařit. No jo, ale jak? Tedy na jakou teplotu a jak dlouho. Pro ty z vás, kdo se budete pouštět do stejného mléčného dobrodružství je zde důležitá informace k pasterizaci:
vysoká pasterizace - 85 stupňů Celsia po dobu 20 sekund
šetrná pasterizace - 72 stupňů Celsia na 15 sekund
Mléko jsem tedy zpracoval, vychladil a vypil.
A moje resume - Nestálo to zato, dál budu kupovat plnotučné mléko v krabici.
Jakou máte zkušenost vy?
Charlie
Zpět na “Kavárna u jedné stopy”
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů