MOTOSALON 2015

Akce které neorganizuje náš klub
Uživatelský avatar
Charlie
Příspěvky: 3424
Registrován: úte 27. led 2009 22:55:04
Moto: BMW R1200GS ADV

MOTOSALON 2015

Příspěvekod Charlie » pát 06. úno 2015 17:54:45

1.jpg

MOTOSALON ve třech halách a s anketou o nejlepší motorky Motocykl roku

Největší středoevropský veletrh motocyklů, čtyřkolek a příslušenství Motosalon se letos bude konat od 5. do 8. března na výstavišti v Letňanech v celkem třech halách. Páteční program bude opět zaměřený na začínající jezdce se zvýhodněným vstupným 100 Kč. Jako jediný tuzemský motocyklový veletrh získal šestý ročník Motosalonu gesci Svazu dovozců automobilů (SDA).

Nejznámější motoristické značky
Svou účast potvrdila většina velkých značek působících na českém trhu. Nebudou chybět expozice importérů značek Honda, Suzuki, Yamaha, KTM, Harley-Davidson, Triumph, BMW, Aprilia, Moto Guzzi, Indian, Victory, Royal Enfield, Ural, Kymco, Kentoya, čtyřkolky Access motor, TGB, Artic Cat, Journeyman, Can-Am, CF Moto, Gladiator a další výrobci. Objeví se i nové značky, které na Motosalonu dosud nevystavovaly. Návštěvníci se mohou těšit na novinky pro rok 2015, včetně několika národních premiér, i další zajímavé exponáty a technologie.

2.jpg

Anketa Motocykl roku na Motosalonu
V rámci Motosalonu se v neděli uskuteční slavnostní vyhlášení výsledků ankety Motocykl roku 2015. Základní parametry soutěže zůstávají neměnné, to znamená, že i nadále bude hodnocení provádět jak odborná komise, tak široká veřejnost. Ta bude moci hlasovat buď na internetových stránkách anebo přímo na veletrhu Motosalon, na expozici u pódia. Na jednom místě tak fandové motorek uvidí, vyzkouší a hned ohodnotí přihlášené exponáty. Vyhlášení ankety Motocykl roku pak proběhne poslední den konání veletrhu, tedy 8.3. 2015 ve 14:00 hodin. Hlasující veřejnost získá mimo hlavní ceny, dalších 21 atraktivních a hodnotných cen. Hlasujte na http://www.motocyklroku.cz.

3.jpg

Zajímaví hosté na zahájení
Samotné tradiční zahájení Motosalonu proběhne ve čtvrtek 5.3. ve 13:00 odhalením nové motorky Hondy RCV Karla Abrahama pro nadcházející sezónu MotoGP za účasti kaskadéra a testovacího jezdce Pepy Sršně a známých tváří – šéfkuchaře a gurmána Zdeňka Pohlreicha, muzikanta Václava Noida Bártu s manželkou, moderátorů Petra Vágnera a Dalibora Gondíka a také herečky Alice Bendové.

4.jpg

Světová premiéra Hondy Karla Abrahama
Světovou premiéru si na veletrhu Motosalon odbude motocykl Honda RCV Karla Abrahama, se kterým jediný český zástupce v MotoGP odstartuje do své páté sezony v královské kubatuře. Motocykl veřejnosti poprvé předvede sám Karel Abraham, o víkendu pak bude fanouškům k dispozici na stánku Masarykova okruhu v hale číslo 4.
Oslavy 50 let Grand Prix
Masarykův okruh oslaví v letošním roce padesátileté výročí Grand Prix. V létě to bude padesát let od chvíle, kdy bylo Brno poprvé zařazeno v kalendáři světového šampionátu. Bohatou historii brněnské Velké ceny připomene expozice historických motocyklů i dosud nepublikovaných fotografií. Návštěvníci si budou moci projet na simulátoru nejen moderní okruh, který Grand Prix hostí dnes, ale i ten původní, na kterém jezdci bojovali v roce 1965. Své síly budou moci změřit i na minibikové dráze.

Kaskadéři z Crazy Day s novinkami
Účast slíbila řada zajímavých hostů z řad závodníků, známých motorkářů i lidí, kteří se kolem motorek a motorismu pohybují. Vedle hal bude k dispozici i venkovní prostor pro testování skútrů a kaskadérská vystoupení. Stejně jako na minulém ročníku se návštěvníci mohou těšit na kaskadérskou skupinu Crazy Day, která nabídne kaskadérskou show včetně synchronních jízd. Nově se v Praze objeví stylový kamion Crazy Day s barem, kde budou probíhat autogramiády kaskadérů.

6.jpg

Spanilé jízdy silných strojů Yamaha
Zájemci o vyzkoušení silnějších strojů se budou moci zúčastnit spanilých jízd značky Yamaha za Prahu. Jízdy bude pořádat mezinárodní policejní motocyklový klub Blue Knights. Motosalonu se rovněž zúčastní členové Blue Knights z blízkých zemí jako např. z Bavorska, Slovenska, Francie a Belgie a budou poskytovat cenné informace o cestování v těchto zemích.

Motoshow s Mírou Lisým
Část profesionálního doprovodného programu bude mít na starosti známý motocyklový jezdec a kaskadér Míra Lisý. 11ti násobný mistr ČR a 3. jezdec v Evropě v trialu bude připraven popřít fyzikální zákony a vytvořit jedinečnou atmosféru. Celá motoshow je moderována samotným jezdcem za pomoci bezdrátového mikrofonu. Diváci se mohou těšit na akrobatické vystoupení spojené s jízdou na zadním a předním kole, skoky na automobilu, nácviky bezpečné jízdy, správné brzdění a vyhýbací manévr. Po každém vystoupení bude připravena autogramiáda a focení, a to u stánku motoškoly, kde je Míra hlavní instruktor.

5.jpg

First Help
V rámci záchranářského vstupu s First Help se návštěvníci budou moci dozvědět zásady poskytování první pomoci při nehodách a zároveň si i prakticky vyzkoušet nepřímou masáž srdce. Součástí akce bude předvádění zásahů první pomoci na pódiu i simulované nehody v Show Areně.

7.jpg

Páteční den pro začínající jezdce
Den pro začínající jezdce s uzpůsobeným programem a cenou za vstup – studenti budou mít poloviční vstupné 100 Kč. V rámci Teenager Day se budou moci návštěvníci dozvědět, jak vybrat svou první motorku i vybavení na ni - helmu, vhodné oblečení, jak se o motorku starat a v neposlední řadě se seznámit s technikou správné jízdy na motocyklu. Nebude chybět instruktáž pro spolujezdce nebo simulace nehody a další doprovodný program nachystaný speciálně pro tento den.

Vstupné pro všechny je 200,- Kč, po registraci je možné získat zlevněný vstup za 160,- Kč a v pátek všichni studenti zaplatí 100,- Kč. Rodinné vstupné je 400,- Kč – týká se dvou dospělých a až 4 dětí. Více informací na http://www.bvv.cz/motosalon nebo FB Motosalonu.

Zpět na “Ostatní akce”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti