Příchozí budou moci směnit konzumační bodíky například za degustační porci rožněného selátka, teplou pražskou šunku od kosti se zadělávanou kapustou, pečená telecí líčka, Spišské pirohy plněné uzeným masem a kysaným zelím, jehněčí kolínko nebo králíka v majoránce s ledvinkami a zeleným chřestem či srnčí svatojiřský hřbet v červeném víně s hruškami a medovým dresinkem. Chybět nebudou ani grilované medailonky z Irského Angus filé s lanýžovou bramborovou kaší či pečené mladé hovězí s výběrem českých omáček: svíčková, rajská, koprová a křenová.

Kromě fanoušků tradiční kuchyně si na své přijdou také milovníci rybích specialit a darů moře či exotické kuchyně. K ochutnávce budou svádět čerstvé ústřice, svatojakubské mušle s kroupovým rizotem, do křupava pečený lososový pstruh, francouzská Bouillbaisse, Favoritem loňského Prague Food Festivalu se stal humr.tuňák v pepřové krustě, grilovaný candát se staročeskou omáčkou, plněná ryba v rosolu, restované krevety Black Tiger, krevetový biftek i grilované hřebenatky.
Lidé se slabostí pro exotiku si budou moci pochutnat na čínských kantonských nudlích s bambusovými výhonky a vepřovou panenkou, kuřecím woku, kuřecích kouscích v tandoori peci s indickou omáčkou, satay (grilovaná vepřová kotleta, kuřecí prsa, jehněčí kuličky, tygří krevety a ryba), hovězím Tataki s bonito dresinkem nebo červeném curry s kuřecím masem a thajskou zeleninou.

Nouze nebude ani o pestrou paletu pokrmů z chřestu. Zájemci se s nimi budou moci seznámit zejména v neděli 31. května, kdy se v rámci festivalu uskuteční druhý ročník úspěšné soutěže profesionálních kuchařů Chřest Cup 2009. Chybět nebude ani zábava a doprovodný program - příchozí se mohou těšit na degustace piva, vína, cooking shows šéfkuchařů i na speciální barmanskou show, o kterou se postarají nejlepší pražské bary: Bugsy's Bar, Cloud 9 sky bar & lounge a Infinity Bar. K dostání budou i dětské nealkoholické koktejly. Jedním ze zlatých hřebů bude Coffee Show - umění přípravy pravého italského espressa a „latté art" v podání Graziana Chessu, což je Barista Champion a Coffee Sommelier z Itálie.

S prázdným žaludkem neodešli minulý rok ani příznivci sladkého.Nevšední hostina, která se každý rok koná na jiném unikátním místě, se letos odehraje v prostoru mezi Karlovým a Mánesovým mostem. Vstup do areálu, který se z velké části bude nacházet na vodě, respektive na pontonech, bude z Křižovnického náměstí. Otevřeno bude každý den od 12 do 22 hodin. Vstupné činí 350 korun (v ceně je zahrnuta vstupenka a základní konzumace).
Podrobné informace s kompletním menu restaurantů a nápojů naleznete ZDE: http://www.praguefoodfestival.cz/